Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Δραστήρια, φιλόμουση, εργασιομανής.

Ποιό θεωρείτε το μεγαλύτερο επίτευγμά σας;

Δεν μου αρέσει η ιδέα του σημαντικότερου επιτεύγματος. Επιδιώκω να βρίσκω χαρά Σε κάθε μου επίτευγμα, είτε αυτό είναι μικρό είτε μεγάλο. Κάθε φορά που μπορώ να αγγίξω τη ζωή κάποιου και να τον κάνω έστω και να χαμογελάσει ή να αισθανθεί αγάπη για μία στιγμή είναι και μία επιτυχία. Είμαι περήφανη για το διδακτορικό μου και για κάθε project που έχω παραδόσεις στη δουλειά μου,αλλά Επίσης και για το πρώτο μου Tour στα ski ανεβαίνοντας  ένα βουνό, η αγορά του πρώτου μου σπιτιού, τελειώνοντας κάθε μικρή ανακαίνιση, Μαγειρεύοντας ένα νόστιμο φαγητό ή ακόμα και να τα βγάλω πέρα σε μία πολυάσχολη μέρα

Έχετε πάρει ποτέ καταλυτικές για τη ζωή σας αποφάσεις, για παράδειγμα να φύγετε από την πατρίδα σας για να ζήσετε σε άλλη χώρα; Κι αν ναι, ήταν σχεδιασμένο καλά ή ήταν παρορμητική απόφαση; Τι έκβαση είχε;

Έχω μετακομίσει χώρες δύο φορές (ή τρεις φορές αν υπολογίσω και τις σπουδές μου στο εξωτερικό), οι οποίες περιλαμβάναν την παραίτηση από μια καλή δουλειά και την ασφάλεια των φίλων και της οικογένειας μου. Ήταν κυρίως άλματα πίστης με περιορισμένο και γρήγορο σχεδιασμό. Δεν ήταν χωρίς κοπο και χρόνο, αλλά και οι δύο φορές αποδείχθηκαν αρκετά καλά.

Περιγράψτε μια συνηθισμένη μέρα στην ζωή σας.

Μια τυπική εργάσιμη ημέρα: ξυπνήστε, 30 λεπτά στο cross trainer, smoothie για πρωινό, email και διαδικτυακές συναντήσεις, μεσημεριανό περίπατο ακολουθούμενο από κάποια σούπα, περισσότερα email και συναντήσεις, δείπνο και τηλεόραση. Σε μη covid εποχές, το τραγούδι σε μια μπάντα και η συνάντηση φίλων τα βράδια ήταν συνήθη..

Μια τυπική μη εργάσιμη ημέρα: ελαφρώς πιο αργά ξύπνημα, κάποια υπαίθρια δραστηριότητα όπως σκι ή περπάτημα με φίλους ή κάνοντας εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι μας.

Ο ιός Covid-19 έχει επηρεάσει την δουλειά και την ζωή σας; Σε ποιό βαθμό;

Δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εργασία μου, αφού εργάζομαι από το σπίτι τα τελευταία 6 χρόνια, οπότε είναι δουλειά ως συνήθως. Δούλεψα σε ένα σύντομο έργο Covid-19 που ήταν μια ενδιαφέρουσα και απροσδόκητη ευκαιρία. Τα lockdown με έκαναν να εκτιμήσω τον περιορισμένο χρόνο που μας επιτρεπόταν έξω, έτσι ενσωμάτωσα τις καθημερινές βόλτες στη ρουτίνα μου και μοιράστηκα φωτογραφίες με την οικογένεια και τους φίλους μου, έτσι ένιωσα σαν να ήταν μαζί μου. Ανυπομονώ για περισσότερη ελευθερία να ταξιδεύω και να περνάω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου απολαμβάνοντας όσα δεν μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή, όπως να βρεθούμε σε μια βεράντα ενός cafe απολαμβάνοντας ένα ποτό, τραγουδώντας σε μια μπάντα ή παίρνοντας το τελεφερίκ στην κορυφή ενός βουνό. .

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν μια διπλή πρόκληση: τον ηλικιακό ρατσισμό βάσει φύλου. Πως πιστεύετε ότι αντιδρά ο κόσμος σε μια γυναίκα άνω των 40; Έχετε δει αλλαγές στην συμπεριφορά ή / και στις ευκαιρίες για εργασία;

Νομίζω ότι εξαρτάται από τον χώρο. Ήμουν τυχερή πού αξιολογήθηκα ως επί το πλείστον με τα προσόντα και την εμπειρία μου. Νωρίτερα στην καριέρα μου στο IT υπήρξαν στιγμές που ένιωσα ότι έπρεπε να δουλέψω δύο φορές πιο σκληρά για να αποδείξω ότι μια γυναίκα ήταν ικανή να εργαστεί σε τεχνικό ρόλο, αλλά είμαι ευτυχής που βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες σε τέτοιους ρόλους σήμερα. Είμαι επίσης τυχερή που συνεργάζομαι με  οργανισμούς που δίνουν προτεραιότητα στην διαφορετικοτητα και την ισορροπία των φύλων στο εργατικό δυναμικό, αν και υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει σε πολλές εταιρείες, καθώς αυτό δεν είναι ακόμη δεδομένο.

Πείτε μας τρία πράγματα που σας κάνουν να χαμογελάτε και τρία πράγματα που σας θυμώνουν.

Χαμόγελο:

Μουσική
Φίλοι
Όμορφο τοπίο – βουνά, δάση, λίμνες και παραλίες

Θυμό:
Προκατάληψη
Απληστία
Φτώχεια

Ποιά συμβουλή θα δίνατε στον νεότερο εαυτό σας;

Κάνε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς, βιώσε τα πάντα στη ζωή, άδραξε  τις ευκαιρίες όταν έρχονται και κάνε τη δική σου τύχη.


Με μεγάλη εμπειρία στην Επιστήμη των Υπολογιστών, που επικεντρώνεται κυρίως στην εμπειρία των χρηστών, η Zoë έχει εργαστεί στην ανάπτυξη λογισμικού και δοκιμαστικών ρόλων για μικρές εταιρείες, καθώς και για μεγάλο χρηματοοικονομικό ίδρυμα. Τα τελευταία 12 χρόνια, εργάζεται ως Υπεύθυνη Έργου σε έργα του δημόσιου τομέα και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για πρωτοβουλίες που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την καθημερινή ζωή.