H Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προγραμματίζει για το έτος 2022 ειδική μνεία στα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Γυναικών άνω των 40 – The A40s,  σε συνεργασία με την 50+ Ελλάς, εγκαινιάζει μία έρευνα με κύριο στόχο να συλλέξει και να καταγράψει όσο το δυνατόν περισσότερες μαρτυρίες που αφορούν στον ηλικιακό ρατσισμό στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί και να μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας, από περιπτώσεις που εσείς προσωπικά ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που φροντίζετε, υπέστησαν διακρίσεις και δυσμενή μεταχείριση λόγω ηλικίας, καθώς και περιπτώσεις όπου αντιληφθήκατε ότι εσείς ή τα άτομα που φροντίζετε δεν είχατε τα ίδια δικαιώματα με νεότερα άτομα.

Ο στόχος της έρευνας αυτής είναι αποκλειστικά οι διακρίσεις λόγω ηλικίας και η ενεργή συμμετοχή σας είναι πολύτιμη στον κοινό – θέλουμε να ελπίζουμε – αγώνα για τα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να διαδώσετε και να κοινοποιήσετε την έρευνα αυτή, ώστε να μπορέσουν και άλλα άτομα στον κοινωνικό ή εργασιακό σας περίγυρο, με ανάλογες εμπειρίες, να συνεισφέρουν!

Το ερωτηματολόγιο θα το βρείτε εδώ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!