Η ομάδα μας

Δρ. Δωροθέα Ραχωβίδη 

Η Δωροθέα πήρε το Διδακτορικό της το 2004 από το πανεπιστήμιο του Lancaster (ΗΒ) για την έρευνά της πάνω στην σχέση ανθρώπου και υπολογιστή. Έκτοτε έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ως ερευνήτρια στον τομέα της σχέσης του ανθρώπου με την τεχνολογία και ειδικότερα στον σχεδιασμό διαδραστικών συστημάτων. Έχει υπάρξει μέλος του Κέντρου Ερευνών DWRC του Πανεπιστημίου του Surrey και οι συνεργασίες της στην Αγγλία περιλαμβάνουν επίσης το πανεπιστήμιο Brunel και την Microsoft Research.

Στο παρελθόν έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διαδραστικά συστήματα για εκπαίδευση και διαφημιστικές καμπάνιες στην Ελλάδα. Έχει διδάξει σε σεμινάρια πληροφορικής ενώ για πολλά χρόνια ήταν καθηγήτρια στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Deree College. Είναι μέλος του ACM (τη μεγαλύτερη ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα πληροφορικής), έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά ενώ οι έρευνές της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια.

Πρόσφατα, έγινε δεκτή και συμμετέχει στο πρόγραμμα Euphonia της Google.

 

Ιωάννα Μάρκου

Η Ιωάννα σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και από τότε ξεκίνησε την καριέρα της στον τομέα της Επικοινωνίας. Εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, τόσο σε ελληνικές όσο και σε πολυεθνικές εταιρείες.

Η μητρότητα άλλαξε την άποψή της για τον κόσμο και την οδήγησε στο να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους, ως μέλος της ευρωπαϊκής Κοινωνίας των Πολιτών. Η Ιωάννα έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση περισσότερων από 40 ευρωπαϊκών έργων, προωθώντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Κοινωνική Έρευνα και την Εκπαίδευση.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ. Ταυτόχρονα, ασχολείται ενεργά με τη νέα της πρωτοβουλία, την Ένωση Γυναικών άνω των 40 – The Α40s, για την εξάλειψη του ηλικιακού ρατσισμού στην Ευρώπη.

Αγγελική Κωνσταντινίδη

Η Αγγελική σπούδασε στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε την καριέρα της στις δικαστικές αίθουσες της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες ενώ μια κομβική στιγμή στην ζωή της ήταν η δημιουργία της δικής της επιχείρησης. Αυτή την στιγμή, μένει μόνιμα στα Χανιά και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Κρήτης και Αθήνας, εργαζόμενη ως Νομική Σύμβουλος.