Η ομάδα μας

Δρ. Δωροθέα Ραχωβίδη 

Η Δωροθέα πήρε το Διδακτορικό της το 2004 από το πανεπιστήμιο του Lancaster (ΗΒ) για την έρευνά της πάνω στην σχέση ανθρώπου και υπολογιστή. Έκτοτε έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ως ερευνήτρια στον τομέα της σχέσης του ανθρώπου με την τεχνολογία και ειδικότερα στον σχεδιασμό διαδραστικών συστημάτων. Έχει υπάρξει μέλος του Κέντρου Ερευνών DWRC του Πανεπιστημίου του Surrey και οι συνεργασίες της στην Αγγλία περιλαμβάνουν επίσης το πανεπιστήμιο Brunel και την Microsoft Research.

Στο παρελθόν έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διαδραστικά συστήματα για εκπαίδευση και διαφημιστικές καμπάνιες στην Ελλάδα. Έχει διδάξει σε σεμινάρια πληροφορικής ενώ για πολλά χρόνια ήταν καθηγήτρια στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Deree College. Είναι μέλος του ACM (τη μεγαλύτερη ερευνητική και εκπαιδευτική κοινότητα πληροφορικής), έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά ενώ οι έρευνές της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια.

Πρόσφατα, έγινε δεκτή και συμμετέχει στο πρόγραμμα Euphonia της Google.

 

Ιωάννα Μάρκου

Η Ιωάννα σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και από τότε ξεκίνησε την καριέρα της στον τομέα της Επικοινωνίας. Εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, τόσο σε ελληνικές όσο και σε πολυεθνικές εταιρείες.

Η μητρότητα άλλαξε την άποψή της για τον κόσμο και την οδήγησε στο να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους, ως μέλος της ευρωπαϊκής Κοινωνίας των Πολιτών. Η Ιωάννα έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση περισσότερων από 40 ευρωπαϊκών έργων, προωθώντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Κοινωνική Έρευνα και την Εκπαίδευση.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ. Ταυτόχρονα, ασχολείται ενεργά με τη νέα της πρωτοβουλία, την Ένωση Γυναικών άνω των 40 – The Α40s, για την εξάλειψη του ηλικιακού ρατσισμού στην Ευρώπη.

Μαρία Ντόλκου

Η Μαρία είναι διοικητικό στέλεχος στην ελληνική αθλητική αγορά από το 2002 με πολυετή προϋπηρεσία ως Marketing, Sponsorships and Communications Manager

Από το 2018 εργάζεται στην εταιρία αξιολόγησης και μέτρησης χορηγικών προγραμμάτων SponsorValue Hellas ενώ παράλληλα είναι εισηγήτρια μαθημάτων sports marketing. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο γνωστικό αντικείμενο του Οπτικού Πολιτισμού. Επίσης, είναι κάτοχος με διάκριση μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στο Sports Management καθώς και BSc Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Στις Α40s συμμετέχει από το 2021 ως Σύμβουλος Χορηγικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας με σκοπό την εξέλιξη και ανάπτυξη της βάσης τους. 

Μαίρη Παναγοπούλου

Η Μαίρη Παναγοπούλου είναι Οργανωσιακή Σύμβουλος, Eκπαιδευτικός και υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο πεδίο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς.
Απέκτησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Ψυχολογία της Εργασίας και στην Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμό. Εκπαιδεύτηκε στην Θετική Ψυχολογία στην Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας, στην Συνθετική Συμβουλευτική Ενηλίκων στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην Συνθετική Ψυχοθεραπεια.
Εργάζεται ιδιωτικά στο MindPath, παρέχοντας υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού καθώς και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας.